Főooldal
Testnevelés tagozat

Testnevelés tagozat

SPORTTAGOZAT

Iskolánk a sporttagozatra azon gyermekeket várja, akik jelenleg sportegyesületben sportolnak és a jövőben sporttal kapcsolatos tanulmányokat szeretnének folytatni, melynek segítségével edzői, sportszervezői, testnevelő tanári pályára készülhetnek fel.

A képzés a sportoló tanulók speciális igényeihez igazodó nevelést- oktatást biztosít. Segíti a sportoló fiatalok iskolai és sportbeli kötelezettségeinek összehangolását, hogy választott sportágukban képességeiknek megfelelően a legjobb eredményeket tudják elérni, emellett alkalmassá váljanak a felsőoktatási intézményekben való továbbtanulásra.

Kiemelten támogatjuk a versenysportolókat, jelenlegi diákjaink között kiváló eredménnyel rendelkező labdarúgók, jégkorongozók, úszók, sportlövők, kézilabdázók, tollaslabdázók, különböző küzdősportokban eredményes sportolók találhatók.

Tekintettel arra, hogy diákjainknak egyszerre több helyen kell megfelelniük, elengedhetetlen a hatékony kapcsolattartás és együttműködés a szülőkkel, edzőkkel (pl.: tervezhető hiányzások, versenynaptár, a tanulás körülményeinek megteremtése, tanulási ütemtervek készítése). Ennek elősegítését szolgálják az egyesületekkel kötött együttműködések. Partnereink ebben a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola különböző szakosztályai, a Debreceni Olasz Focisuli, a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA), a Debreceni Jégkorong Egyesület (DHK).

Az iskolában, az otthoni tanulással, a sportolással töltött és a pihenésre szánt időt komplex módon kezeljük, és ezek megfelelő egyensúlyára törekszünk úgy, hogy megteremtsük az otthoni felkészülés lehetőségét is az edzés, iskolába járás és pihenés mellett.

Az együttes munka eredményeként a gyakorlatban is elérhetővé válhat az iskolánk által támasztott jó tanuló – jó sportoló eszménykép.

Intézményünk több képzési formája mellett is nyitottak további sport-szakköreink: íjászat, sakk, röplabda, foci szakkör.

A testnevelés tagozatos képzés az állami előírásoknak megfelelő óraszámban oktatja azokat az elméleti tárgyakat, amelyek megalapozzák a mindenkori sportteljesítményt, illetve az aktív sportolói életszakasz utáni edzői, testnevelő tanári foglalkozásokhoz szükséges alapismereteket. A kötelező tagozatos tárgyak (Tanulásmódszertan, Sporttörténet, Sportági ismeretek, Testnevelés-elmélet, Sportegészségtan, Edzéselmélet, Sport és szervezetei, Sportpszichológia, Sportetika) mellett gyakorlati órákkal egészül ki a képzés.