Főooldal
Táplálkozási szokások záró kérdőív

Táplálkozási szokások záró kérdőív

A projekt száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00388 
A projekt címe: Menő menza a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban

Intézményünk részt vesz a MENŐ MENZA-projketben, melynek során az egészségtudatosság kialakítása, a helyes táplálkozással kapcsolatos ismeretek bővítése, ehhez kapcsolódó programok, illetve előadások, valamint eszközbeszerzés kapcsolódik.

Ez a kérdőíves felmérés egy olyan fejlesztési programhoz kapcsolódik, amelynek célja az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának támogatása, ezzel az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés érdekében a gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítása, ezen keresztül a várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek számának növelése.
Jelen kérdőív közvetlen célja a köznevelésben részt vevő gyermekek táplálkozási szokásainak felmérése, különös tekintettel a rendszeresen fogyasztott, az egészséges táplálkozásba nem illeszthető, illetve táplálkozás-egészségügyi szempontból kevésbé kívánatos élelmiszerekre (pl. sós rágcsálnivalók, chips, energiaital), valamint az ételallergiára, ételintoleranciára. A kitöltött kérdőíveket dietetikus szakember fogja kiértékelni, ez alapján készül el a gyermekek szüleinek írásos tájékoztatása a gyermek felmérésének eredményeiről és a táplálkozására vonatkozó, személyre szabott ajánlásokról.
A kérdőív önkitöltős, tehát a gyermek maga tölti ki a rá vonatkozó kérdéseket, de – különösen a fiatalabb korosztályoknál – a pontos kitöltéshez a szülők vagy a pedagógusok segítsége is szükséges lehet.
A kérdések döntő többségénél csak egy választ kell megjelölni, ahol több válasz megadása lehetséges, ott ezt külön jelezzük. 

A teszt kitölthető itt:

Az eredményeket neves dietetikus szakember, Szalayné Kónya Zsuzsa a projekt dietetikus szaktanácsadója értékeli majd ki.

Köszönjük az együttműködést!

Rátky-Szent József Alapítvány