Főooldal
INFORMATIKAI KÉPZÉSEK

INFORMATIKAI KÉPZÉSEK

INFORMATIKA – SZENT JÓZSEF CISCO ACADEMY

Képzési terv (informatika):

Gimnáziumi képzés (heti 1 óra + utolsó két éven választhatóan heti 2 óra fakultáció): Megismerkedhetünk az informatika alapjaival, internet hálózat kezelésével, általános képet kapunk az IT-eszközök használatáról, használhatóságáról, megtanuljuk kezelni az irodai, valamint a grafikus szoftvereket. Ízelítőt kapunk a programozásból. Középszintű érettségire készít fel benneteket.

Tagozatos gimnáziumi képzés (általában heti 4 óra + utolsó két éven választhatóan heti 2 óra fakultáció): Kezdeti részében az informatika felhasználói területeivel foglalkozunk, irodai szoftvercsomagok, grafikus szoftvercsomagok ismerete. Ez kiegészül programozási ismeretekkel (applikációk készítése mobiltelefonra, tabletre, valamint a micro:bit eszközök programozása), és további programozási nyelvek tanulásával (HTML, JAVASCRIPT, JAVA, LABVIEW).  A tagozatos órákon, illetve szakköri tehetséggondozással megtanulhatjuk az IT alapokat, a képzés a CISCO által kidolgozott IT-ESSENTIAL tananyag figyelembevételével történik. Hálózatokat tervezünk, működtetünk, megismerjük a hálózati eszközök konfigurálását. A tananyag ráépül a CISCO által kifejlesztett ROUTING AND SWITCHING tananyagra. Két objektum orientált programozási nyelvet tanulhatunk, ez a JAVA, illetve a C#. Ehhez társul a HTML, a CSS illetve a JAVASCRIPT használata is. A CISCO képzésen belül angol nyelvű IT, illetve hálózat kezelő bizonyítvány szerezhető. Közép, illetve emelt szintű érettségire készít fel benneteket.

További lehetőségeink (heti 2 óra):

szakkör 1: Drupal web-szerkesztő program alapismeretei.

szakkör 2: Lego-robot programozás.

szakkör 3: MYDAQ programozás, elsősorban fizikai mérések, problémák megoldása.

szakkör 4: CISCO eszközeinken az érdeklődők a hálózat működését, eszközök konfigurációját tanulhatják. Az ügyesebbek angol nyelvű IT, illetve hálózat kezelő bizonyítvány szerezhetnek.

szakkör 5: Műszaki rajz és AUTOCAD alapjainak megismerése.

szakkör 6: 3D nyomtatás

Képzési tervünket igyekszünk a piaci elvárásoknak megfelelően műszaki, informatikai tudományterületek előkészítéséhez igazítani.