Főooldal
Elektrotechnikai kísérletek intézményünkben

Elektrotechnikai kísérletek intézményünkben

 

Elektrotechnikai kísérleteket láthattak diákjaink. A Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban 2017. november 28-án délelőtt iskolánk hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulói fizikai kísérletek sorát nézhették iskolánk dísztermében az első négy tanórában. A kísérleteket az MVM Partner Zrt. Edukációs Program hozta el, a cég munkatársai mutatták be.
Tanulóink betekintést nyerhettek az elektrosztatika és az elektromos áram témakörökbe kísérletek segítségével – képletek nélkül. A kísérletek fő feladata a tanulók érdeklődésének felkeltése volt a természet- és a műszaki tudományok iránt.

A bemutatók során diákjaink többek között megtudták, hogyan keletkezik az elektromos áram, hogyan jut el a fogyasztóhoz és betekinthettek a konnektor mögötti térbe is. A bemutatók során az Edukációs Csapat tagjai kérdéseket is tettek fel a tanulóknak, a jó válaszokat jutalmazták, ami jelentősen erősítette a koncentrációt. Arra a kérdésre, hogy „miért utaznak folyamatosan az országban és tartják  ezeket a bemutatókat”, a kísérletezők egyike így válaszolt: „az országnak jól felkészült műszaki szakemberekre és mérnökökre van szüksége, és bár az oktatás egy hosszú távú befektetés, ez a társadalmi felelősségvállalás mindenképpen hasznot fog hozni”.

Ezúton is köszönjük ezt a tanulók számára is feledhetetlen napot az MVM Partner Zrt. munkatársainak és bízunk  benne, hogy elképzelésük valóra válik, azaz a munkájuk eredményeképpen több tanuló érdeklődése fordul a természet- és műszaki tudományok felé.

Gyermán György

A facebook-on kisfilm is látható: 

 

no images were found