Főooldal
Határtalanul! Nagykárolyi kirándulás a Rákóczi Szövetség támogatásával

Határtalanul! Nagykárolyi kirándulás a Rákóczi Szövetség támogatásával

Iskolánk diákjai a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Pályázata keretében – immáron 10. alkalommal – jutott el határontúli magyar közösségekhez, hogy közösen ünnepeljünk. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján a 10.D. és a 9.Ny. osztályok kapták a lehetőséget és a felelősséget, hogy együtt ünnepeljünk testvériskolánkkal, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Lyceum diákjaival.

  1. október 25-én a nagykárolyi Szent László Közösségi Házban került sor a közös megemlékezésre és forradalmi keretbe foglalt játékokra. Az ünnepi műsor patetikussága komoly figyelmet és elismerést kapott.

 

Ezt követően a játékok vegyes csapatokban, több „színpadon” zajlottak;

1, “Molotov-koktél dobás tankra” – célbadobás kislabdával

2, “Sebesültszállítás” – a csapatok adott távon időre cipelik el társukat.

3, „ Az én 56-om” – Diákok közös poszterkészítése, rajz

4, “Üvegszilánkok” – a forradalom képeiből puzzle kirakás

5, Kvíz a forradalom képeiből

6, Forradalmi Activity

 

A kipirult és elfáradt forradalmárokat ezúttal is finom harapnivaló várta, köszönet érte a kalazanczisoknak! Átsétáltunk az iskolához, ahol Igazgató asszony mutatta be intézményüket és büszkeségeiket. Ünnepségünk zárásaként közös koszorúzás következett; az iskola falán található Ady Endre-emléktáblát láttuk el szalagjainkkal, amit Ady versek foglaltak keretbe. Az itt hallott sodró gondolatokkal a fülünkben, lelkünkben – jó úton – meg sem álltunk Adyfalváig (Érmindszent), ahol megtekintettük a magyar irodalom ikonjának szülőházát és az emlékmúzeumot. Hazaérkezvén summáztuk; Mindenki jól érezte magát. Vendéglátóinkkal már a márciusi folytatásban gondolkodunk.

 

Radnai Béla szervező