GIMNÁZIUMUNKBAN A KORMÁNY RENDELKEZÉSÉNEK MEGFELELŐEN DIGITÁLIS MUNKAREND kerül bevezetésre!
Kérjük kövessék figyelemmel oldalunkat!
Főooldal
egészségheti program

egészségheti program

Egészséghét 2018.

„Nem elég nem inni, minden téren józanodni kell” 

Az Egészséghét keretén belül testmozgásra, egészséges táplálkozásra való felhívás mellett, sikerült sort keríteni a mai fiatalok egyharmadát is érintő probléma megvitatására- az alkohol egészségkárosító hatásainak bemutatására.

Az iskolánk jó kapcsolatot ápol a Kenézy Gyula Kórház kórházlelkészével. Laczkó Zsolt atya, aki 20 éve dolgozik a kórház Pszichiátriai Osztályán, már többször vitte a gyerekeket az Ápolási és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályra, hogy karácsonyi műsorral megörvendeztessék a beteg embereket.

Ez alkalommal most ő jött el hozzánk, hogy előadást tartson a fiataloknak erről a komoly problémáról, és hogy felhívja a gyerekek figyelmét az alkoholfogyasztás veszélyeire, a felelős magatartás fontosságára.

Amellett, hogy őszintén és nyíltan beszélt a kiváltó okokról, társadalmi problémákról, hangsúlyozta, hogy a Hit, az Istennel való kapcsolat, a szeretet őszinte megélése komoly szerepet játszik a gyógyulásban.

Az atya alapító tagja az Addiktológiai Részlegen működő Minnesota Programnak, amely a szenvedélybetegek 12 lépéses tematikájára és önsegítő csoportjára épül.

A hosszú évek alatt sok, hasznos tapasztalatot szerzett, amely segítette abban, hogy a fiataljainknak hitelesen beszámoljon mindenről.

Hálásan köszönjük!

 Írta: Laczkóné Király Emese