Főooldal
FONTOS FORGALMI REND VÁLTOZÁS!

FONTOS FORGALMI REND VÁLTOZÁS!

Tisztelt Szülők!

 

Örömmel jelezzük, hogy városunk önkormányzata egy régi problémát orvosol: a Szent Anna utcán bővítik a forgalmi sávokat és a parkolási felületeket. A munkálatokat az őszi szünet idején kezdik, s utána várhatóan még 2 hétig zajlik az átalakítás. Ez az időszak bizonyosan nehéz lesz, ezért kérem, hogy türelemmel és megértéssel viseljék a lehetséges forgalmi akadályok felmerülését, mert a munka végeztével sokkal jobb helyzetbe kerülünk majd.

 

Kérem, olvassák el az önkormányzati tájékoztató levelet!

SAJTÓINFORMÁCIÓ

Több parkolót alakít ki az önkormányzat a Szent Anna utcán

Debrecen területén folyamatosan figyelemmel kísérjük a közlekedési csomópontokban fellépő torlódásokat, valamint vizsgáljuk az oktatási
intézmények közelében a parkolási nehézségek megoldási lehetőségeit. Ezek tükrében ezúttal a Szent Anna utcán könnyíti az önkormányzat a parkolási lehetőségeket, ugyanis megnöveli a parkolóhelyek számát az oktatási, nevelési intézmények környékén. 

A Szent Anna utcai parkolási problémák javítása érdekében 2023. október 28-án (szombaton) megkezdődik a Sumen utca és a Varga utca közötti szakaszon a meglévő parkolóhelyek számának bővítése. A munkálatok keretében a Szent Anna utca Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium oldali várakozóhelyei megközelítésére a meglévő útburkolaton önálló 3,50 m széles „gurulósáv” kijelölésére kerül sor. A forgalmi sávok és a gurulósáv között rugalmas
sávelválasztó jelzőfülek lehelyezése történik, ezzel elősegítve a várakozóhelyek biztonságos megközelítését és azok elhagyását.

2023. november 6-tól az építési munkálatok befejezéséig ideiglenes parkolóhelyek kijelölésére kerül sor a Klaipeda utca jobbra kanyarodó sávjában. Ezek a – kivitelezés befejezéséig ideiglenesen kijelölt – parkolóhelyek csak tanítási időszakban; 07:15-8:00 és 15:30 – 17:00 óra között lesznek
használhatók. A megállási tilalom erre az időszakra nem vonatkozik.

A Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium oldalában az útburkolatot szélesítik, így a munkák elvégzése után változatlan parkolószám áll majd rendelkezésre. Összességében szélesül a Szent Anna utca burkolata, így balról jobbra haladva a menetirány szerint párhuzamos parkolósáv, 2 db egyenesen haladó forgalmi sáv, 1 db elválasztott „gurulósáv és részben 45 o -os, részben párhuzamos parkolósáv áll majd rendelkezésre. A beavatkozás várhatóan mérsékli a reggeli és a délutáni csúcsforgalom okozta torlódásokat, valamint biztonságosabb parkolási körülményeket teremt.

A beruházás ideje alatt kérjük az arra közlekedők türelmét és megértését, valamint kérjük, hogy a munkaterület közelében fokozott figyelemmel közlekedjenek. A beruházás – az időjárási körülmények figyelembevételével – várhatóan 3 hétig tart.

Debrecen, 2023. október 25.

 

Letölthető változat:

20231025_sajtoinformacio_Szent_Anna_utca_parkolo_bovites