Főooldal
Koronavírus tájékoztató

Koronavírus tájékoztató

A hirdetés itt olvasható:
https://gimnazium.szjgdebrecen.hu/edu/koronavirus-tajekoztato

Digitális tanrend – előző tanév (2019/2020)

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az iskolával kapcsolatos ügyekben folyamatosan tájékoztatjuk a kedves szülőket, diákokat.

OKTATÁS INTÉZMÉNYÜNKBEN A KORMÁNY RENDELKEZÉSÉNEK MEGFELELŐEN 2020.03.16-tól

DIGITÁLIS MUNKAREND

kerül bevezetésre!

Minden további intézkedéssel kapcsolatban a honlapon és a facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.
Kérjük a tisztelt Szülőket, s kedves Diákjainkat, hogy kövessék figyelemmel a honlapunk híreit a digitális munkarenddel kapcsolatban!

Az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása.

A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik, oly módon, hogy a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, védjük meg őket!

A kormány határozata továbbá így fogalmaz: “Az új munkarendben történő működés mindenkinek komoly kihívást jelent. Kérünk minden intézményvezetőt, pedagógust, tanulót és szülőt, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez nem egy kiforrott, nagy óvatossággal bevezetett oktatási reform, hanem egy vészhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. Ezzel párhuzamosan tekintsük ezt a változást egy hatalmas innovációs lehetőségnek, melyből a lehető legtöbbet hozzuk ki gyermekeink, jövőnk érdekében! “

Amennyiben további központi rendelkezésre kerül sor, azonnal tájékoztatjuk a kedves szülőket.

A legfontosabb általános, objektív információkról itt tájékozódhatnak:
https://koronavirus.gov.hu

2020.03.11-én Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb döntéseket meghozták. 

Ezek közé tartozik, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetnek az ország teljes területére. Ez a legszélesebb jogosítványt biztosítja a hatóságok számára az eredményes védekezéshez, ezzel kapcsolatban a napokban több kormányrendelet is meg fog jelenni.

  1. A száz fősnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását megtiltja a magyar Kormány.
  2. A külföldi osztálykirándulásokat megtiltják.
  3. A külföldi nyelvtanfolyamokat elhalasztják.

Az intézkedések visszavonásig érvényesek, mivel egyelőre nem tudják, meddig kell majd fenntartani ezeket.

Emellett fenntartónk előírása nyomán az alábbi kiegészítő intézkedéseket hoztuk:

  • intézményünk folyamatosan biztosítja a kézfertőtlenítő és a higiénikus kézmosás, kéztörlés lehetőségét az intézmény területén
  • korlátozzuk a közösségi rendezvények megtartását
  • a sportversenyeken való részvételt elhalasztjuk
  • az uszodai foglalkozásokat elhalasztjuk
  • kérjük a szülőket, hogy a külföldi utazásokról mindenképp tájékoztassanak előre minket, külföldről visszaérkezve az osztályfőnökkel, intézményvezetővel egyeztessenek, mielőtt iskolába jön a gyermekük
  • esetleges kérdéseiket az [email protected] címen várjuk

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

A digitális tanrend kialakításán folyamatosan dolgozunk.

Kedves Diákjaink!

Kérünk Benneteket: MARADJATOK OTTHON!

Nem szünet van!

Lelkesen tanuljatok. Már adunk is néhány segítséget!

Digitális tankönyvek, sok képpel, videóval, feladatokkal:

https://www.nkp.hu/

Digitális matematika, témakörönként; leginkább az érettségizőknek, ismétléshez, megerősítéshez. De a többi diák számára is hasznos!
http://www.zsenileszek.hu