Főooldal
Beszámoló a KIT-ről

Beszámoló a KIT-ről

A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium adott otthont a 2017. évi Keresztény Ifjúsági Találkozónak. A vendéglátó intézmény alapítása 20. évének eseményeit zárta le a találkozó, amelyen a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területéről 13 felekezeti iskola diákjai és tanárai az ökumenizmus jegyében töltötték együtt a napot.

A találkozót a Szent Anna Székesegyházban a római és görögkatolikus, az evangélikus és a református egyház képviselői nyitották meg: Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános püspöki helynöke, dr. Seszták István, Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatala főhelynök, Asztalos Richárd evangélikus lelkész igazgató, Derencsényi István, Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője. A köszöntők kiemelték, hogy az egyházi iskolákban tanuló diákok különleges, tanítványi meghívást kaptak: az elmélyült istenismeretre, amely biztossá teszi őket a szeretetben, hogy képesek legyenek találkozni embertársaikkal és Istennel.

A találkozó napján a 160 diák és 30 tanár színes, változatos projekt-alkalmakon vehetett részt: hittani és irodalmi játékon, kreatív művészeti foglalkozáson, sport vetélkedőn, elsősegély gyakorlaton, informatikai bemutatón. Nem hagyományos tanulmányi versenyeken, hanem a különböző műveltségterületek tudásanyagát aktívan, gyakorlat- és élményközpontúan felvonultató műhelyek segítségével szólították meg a házigazdák a vendégeket. A nap végén a Szent László-emlékévhez kapcsolódóan a Szent József Gimnázium diákjai zenés irodalmi, művészeti előadással idézték meg Szent László alakját.

A nap eseményeiről galériánkban talál fényképeket: KIT 2017

Beszámoló a Magyar Kurir Katolikus Hírportálon: Keresztény Ifjúsági Találkozó Debrecenben

Tudósítás a DEHIR oldalán, benne videóval: Keresztény fiatalok találkoztak Debrecenben