Főooldal
Sport – KIDS és Kötélmászás

Sport – KIDS és Kötélmászás

22. KIDS KUPA

TORNA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Budapesten március 15.-én megrendezésre került az országos torna bajnokság. A verseny védnökei Dr. Magyar Zoltán a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Torna Szövetség elnöke és Dr. Török Csaba a KIDS elnöke. A diákok több korcsoportban mérhették össze tudásukat. Összesen 51 csapat és közel 300 résztvevő mutatta be gyakorlatát. A versenyzők felkészültek a megmérettetésre, anyagerős, szép gyakorlatokat láthattak az érdeklődők. A Szent József Gimnáziumot négy fiú (Madarász Kristóf, Mészáros Márk, Danuti Márkó és Kovács Tamás) képviselte. A csapat fegyelmezett versenyzéssel V – VI. korcsoportban IV. helyezést ért el. Madarász Kristóf egyéni bajnokságban megosztott I. helyezést ért el gyűrűn. A sorsolás alapján az érmet Kristóf kapta.  A versenyzők az érmeket és az okleveleket a nemzet sportolójától, Dr. Magyar Zoltántól vehették át.

Gratulálunk a remek helyezésekhez! További kimagasló eredményeket kívánunk!

Felkészítő tanár: Sápy Cecília

 

KIDS KÖTÉLMÁSZÓ, FÜGGESZKEDŐ VERSENY

A Szent József Gimnázium diákjai 2014. november 10.-én kötélmászó és függeszkedő versenyen vettek részt a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban. A versenyen hat fiú és hat lánycsapat képviseltette magát.

A csapatverseny függeszkedő versenyszámában, erős mezőnyben a fiúk ötödik helyezést értek el.

CSAPATTAGOK:                          Madarász Kristóf

                                                           Kovács Tamás Renátó

                                                           Nemes Botond

                                                           Cirják Máté

                                                           Hudák József

                                                           Barnauti Alex

                                                           Szemán Norbert

                                                           Danuti Márkó

 

Egyéni versenyben több mint húsz indulóból Madarász Kristóf  III. helyezést ért el, Kovács Tamás Renátó, Belme Benjamin, és Marton Sándor szintén szép eredményeket ért el.

 

A lányok egyéni kötélmászó versenyében erős mezőnyben szintén több mint húsz indulóból Papp Anna XII., Ben-Kane Amanda XIII., Balogh Nóra Lili XVI., Antal Anita XVII. helyezés ért el.

A csapat és egyéni megmérettetéseket követően a versenyzőknek lehetőségük volt a mászókötél királya cím elnyerésére. Több mint nyolc indulóból Madarász Kristóf és Lauer Balázs fejére került  (megosztva) a „korona”, mindketten hatszor másztak fel egymást követően pihenő nélkül függeszkedve a kötélen, így átvehették az első helyezettnek járó aranyérmet.

Danuti Márkó és Belme Benjamin is elindult a versenyen mindkettőjük 2,5 – szer mászott fel függeszkedve.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Büszkék vagyunk rájuk!

A jövő évi elhatározás így szólt a versenyt követően: „Jövőre elsők leszünk”!

Felkészítő tanáraik: Vincze Attila, Bánki András, Sápy Cecília

 

 

KÖTÉLMÁSZÓ, FÜGGESZKEDŐ BAJNOKSÁG, DÖNTŐ

BUDAPEST /2014. 11. 27/

 

A versenyt egyéni indulók részére katolikus és nem egyházi intézményben tanuló diákok számára is meghirdették. Katolikus diákok közül azok vehettek részt, akik a 11.10.-én megrendezett kötélmászó, függeszkedő versenyen dobogós helyezést értek el. A versenyzők számára nehezített körülmény volt a kötél hossza, több mint 8m, úgy mond extra kötél hossz.

Külön volt eredményhirdetés azoknak, akik KIDS színekben indultak, érem díjazásban részesültek. Esélyük volt nekik is az összetett verseny megnyerésére is, ahol az érem díjazás mellett kupát is nyerhettek.

A Szent József Gimnáziumot Madarász Kristóf 12/d osztályos tanuló képviselte. A kb. húsz indulóból, nagyon szép teljesítménnyel 6 mp, 14 századmásodperc Kristóf megnyerte a KIDS indulók közötti és az összetett versenyt is. Büszkék vagyunk rá! Hasonló szép eredményeket kívánunk a jövőben is!   Felkészítő tanára: Vincze Attila.